Cupcakes med vaniljefrosting

Oppskrift på deilige vanilje cupcakes med bringebær, toppet med smakfull frosting av kremost. Denne oppskriften er enkel å lage og veldig god, kanskje den beste? Prøv da vel. Dette blir ca 20 cupcakes.
Cupcakes med vaniljefrosting

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Frosting

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt i ca. 5 minutter. Pisk inn ett og ett egg, slik at røren ikke skiller seg. Sikt inn det tørre, og tilsett de resterende ingrediensene.
  2. Fordel røren i cupcake-former, det er en fordel å ha et muffinsbrett å steke cupcakesene i. Det skal være ca. 35/40 gram røre i hver form.
  3. Ha 3 bringebær i hver cupcake og stek på 200 grader i 15-20 minutter, sjekk med kakepinne.
  4. Pisk smør, melis, frø fra vaniljestang, vaniljeekstrakt/ vaniljesukker og fløte sammen i ca. 5-7 minutter til det er helt hvitt.
  5. Tilsett kremost og pisk i ca. 30 sekunder, eller til alt er godt blandet. Her må man være forsiktig, siden frostingen kan skille seg dersom man pisker for mye.
  6. Fordel frostingen på hver cupcake, bruk en 1M tip eller 1B tip, og lag ''roser''. Det er viktig at cupcakesene er avkjølt før du tar på frostingen. Pynt med litt strøssel eller bringebær.