Grove matmuffins med ost og skinke

Grove matmuffins med ost og skinke

Ingredienser

0,5 dl olivenolje
4 stk egg
3 dl kesam
3 dl hvetemel
2 dl hvetemel sammalt grov
0,5 dl havregryn
2 ts bakepulver
salt
150 g kokt skinke
150 g revet ost
3 stk vårløk
1 stk rød paprika
3 ss hakkede urter
valgrie frø

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på grove og gode muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt mer spennende innslag i matpakken. Denne oppskriften på sunne muffins gir 10-12 stk.

  1. Visp sammen olje, egg og kesam. Rør inn hvetemel, sammalt mel, havregryn, bakepulver og salt.
  2. Skjær ­skinken i strimler, finsnitt vårløken og kutt paprikaen i små ­biter. Rør skinke, ost, vårløk, paprika og urter sammen med «muffinsrøren».
  3. Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fordel røren i formene. Dryss over frø og stek muffinsen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.