Bamseboller med vaniljekrem

Bamseboller med vaniljekrem

Ingredienser

Bamseboller med vaniljekrem

500 gr hvetemel
100 gr sukker
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
100 gr smør
3,5 dl melk
50 gr gjær
1 plate kokesjokolade
1 stk egg
1 pk vaniljekrem
rosiner

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Hællandussen, har du sett noe søtere? Hveteboller er og forblir en storfavoritt blant bakeentusiaster, og det er vel lite som bringer tilbake like mange varmer minner som en nystekt bolle med brunost til søndagskaffen. Men en bolle er ikke lenger bare en bolle. Den siste tiden har nemlig figurboller blitt en stor trend på sosiale medier, og alt fra morsomme griseboller til smilende bamseboller har poppet opp i Instagram-feeder rundt omkring. Disse herlige bamsebollene er det Godt.no-bruker Trude Erlandsen som står bak. Snuten er fylt av fyldig vaniljekrem, og bollene pyntes deretter med herlig sjokolade. Dette er rett og slett det perfekte bakverket til barnebursdagen eller baby-showeren. Obs. Bollene må stekes i to omganger for å at snuten skal være lysere enn resten av hodet. Først må hodet og ørene forstekes i fem minutter, før den vaniljekremfylte snuten festes på før det hele stekes i ytterligere fem minutter.

  1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  2. Lag en helt vanlig rund bolle. Lag små ører som du fester på, og fest rosiner som øyne (bruk eventuelt sjokolade etter steking om du ikke liker rosiner). Sett til heving i cirka ti minutter.
  3. Snute med vaniljefyll: Ta litt deig og klem flat. Fyll på med vaniljekrem, og pakk inn.
  4. Pensle bollene godt med egg, og stek bollene uten snute på 250 grader midt i ovnen i cirka fem minutter (til de er litt gyldne).
  5. Ta bollene ut av ovnen, og fest snuten med sammenpisket egg. Stek i nye 4-5 minutter, men pass på at snuten holder seg lys. PS. IKKE pensle snuten, siden den da lett blir for brun.
  6. Lag detaljer med sjokoladeglasur når bollene har blitt kalde.