Vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem, også kalt eggekrem, er godt til desserter, boller og kaker som for eksempel eplekake. Skal du bruke vaniljekremen i pavlova eller verdens beste blander du den med 3 dl pisket kremfløte. Denne oppskriften holder til ca. 15 skoleboller.
Vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle.
  2. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp. Hell den varme melken gjennom en sil (slik at du får fjernet vaniljestengene) over eggeblandingen og pisk godt sammen.
  3. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl den gjerne over kaldt vannbad under omrøring, slik at den blir kald raskere.
  4. Skal du lage fyll til Pavlova eller Verdens beste, pisker du 3 dl kremfløte til krem og blander det inn i vaniljekremen.