Fastelavnsboller

Nystekte boller fylt med syltetøy og luftig krem, markerer tradisjonelt fastelavn. Et lite høydepunkt i februar måned! Oppskriften gir 12-15 boller.
Fastelavnsboller

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Boller

Fyll

Tips!

Se egen artikkel om hvorfor vi feirer Fastelavn.

Slik gjør du

  1. Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde 37 grader. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Dekk deigen med plast og sett den et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  3. Velt den ferdighevede deigen ut på et bord, og elt den et par minutter. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller. Plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve 30 minutter. Pensle med pisket egg og stek på 250 grader midt i ovnen, i 10 minutter.
  4. Pisk krem av fløten iblandet vaniljesukker og sukker.
  5. Avkjøl de ferdigstekte bollene på rist før du deler dem i to og fyller dem med syltetøy og krem. Et dryss melis på toppen setter prikken over i´en.