Saftig julekake

Oppskrift på julekaken over alle julekaker. Julekake med rosiner er en av mange godsaker i jula. Server gjerne i skiver med smør og brunost, nydelig!
Saftig julekake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen – med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca 30 min.
  4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 5 like store deler deler (5 x ca 550 gram)
  5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede, og la julebrødene heve til ca dobbel størrelse.
  6. Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
  7. Sett julekakene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C – og stek i ca 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.