Saftig julekake

Saftig julekake

Ingredienser

250 g vann
250 g helmelk
1200 g hvetemel
250 g sukker
250 g smør
10 g kardemomme
7 g salt
100 g fersk gjær
450 g rosiner

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på julekaken over alle julekaker. Julekake med rosiner er en av mange godsaker i jula. Server gjerne i skiver med smør og brunost, nydelig!

  1. 1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. 2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen – med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. 3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca 30 min.
  4. 4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 5 like store deler deler (5 x ca 550 gram)
  5. 5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede, og la julebrødene heve til ca dobbel størrelse.
  6. 6. Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
  7. 7. Sett julekakene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C – og stek i ca 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.