Biff stroganoff

En kjent klassiker som aldri går av moten og kommer i mange utgaver. Her er vår favorittoppskrift! Denne skal tilberedes raskt, så du bør bruke en mør biff. Biff stroganoff smaker fantastisk med tilbehør som hjemmelaget potetmos ved siden av!
Biff stroganoff

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Finn frem ingrediensene.
  2. Brun kjøttet i nøttebrunt smør i en stekepanne, ikke brun for mye av gangen. Brun løken lett i en panne eller kjele. Brun til slutt soppen og ha alt i en gryte. Tilsett tomatpurè og la den frese godt i gryten i 5 minutter mens du rører om av og til.
  3. Tilsett vinen og kok ned til halvparten av væskemengden, tilsett kraften, kok opp og kok inn til ca halve væskemengden.
  4. Rør inn creme fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Sennepen kan du gjerne tilsette mot slutten av koketiden.
  5. Potetmos: Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene med en rotstapper, spe med varm melk til ønsket konsistens.
  6. Vend inn smør til det har smeltet.
  7. Smak til med salt, pepper, revet muskatnøtt og evt urter og revet ost som f.eks parmesan.
Finn frem ingrediensene.
Brun kjøttet i nøttebrunt smør i en stekepanne, ikke brun for mye av gangen. Brun løken lett i en panne eller kjele. Brun til slutt soppen og ha alt i en gryte. Tilsett tomatpurè og la den frese godt i gryten i 5 minutter mens du rører om av og til.
Rør inn creme fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Sennepen kan du gjerne tilsette mot slutten av koketiden.