Biffsalat à la Thailand

Biffsalat à la Thailand

Ingredienser

300 g mørt biffkjøtt
1 stk gulrot
0,5 stk agurk
0,5 stk rødløk
1 pose babyspinat
0,5 d mynte
0,5 dl koriander
3 ss sprøstekt løk
salt
pepper
olje til steking

Dressing

2 ts revet ingefær
2 stk hvitløksfedd
0,5 stk rød chili
3 ss fish sauce
2 ss brunt sukker
4 ss saft av lime
2 ss koriander

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En skikkelig sprø, saftig og frisk salat med rå grønnsaker og skiver av biffkjøtt. Mye av hemmeligheten ligger i den magiske dressingen.

  1. Del kjøttet i to jevne biffer og gni biffene inn med litt olje, salt og kvernet pepper. Grill eller stek biffene over høy varme i ca. 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
  2. Skrell og skjær gulroten i tynne strimler. Rens og finsnitt løken, og skjær agurken i tynne bånd.
  3. Finhakk hvitløk og chili til dressingen og rør sammen alle ingrediensene.
  4. Bland sammen gulrot, løk, agurk, spinat, koriander og mynteblader. Drypp over litt av dressingen og vend det lett sammen.
  5. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet. Anrett salat og biffskiver på tallerkener eller et pent fat. Drypp over resten av dressingen og avslutt med sprøstekt løk.