Pulled beef

Pulled beef er oksekjøtt som har stått å godgjort seg i ovnen i mange timer. Resultatet blir så mørt at du kan dra det fra hverandre med fingrene. Perfekt til taco eller burger. Oppskriften er av Christer Berens.
Pulled beef

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Kjøttet

I gryten

Tips!

Her kan du variere smakene med dine favorittkrydder eller barbeque saus.

Slik gjør du

  1. Gni alt krydderet godt inn i kjøttet.
  2. La kjøttet ligge minimum én time på kjøkkenbenken, eller i kjøleskap over natten.
  3. Sett ovnen på 180 grader.
  4. Bland løk, salt og sukker sammen i en gryte. La det ligge i 10 minutter.
  5. Legg i tomatpuré, tomater og soyasaus.
  6. Legg kjøttet på toppen og sett på lokk. Sett inn gryten i en forvarmet ovn.
  7. Senk temperaturen etter 20 min. Ved 140 grader må kjøttet stå i minst fire timer, ved100 grader må det stå i åtte timer.
  8. Når kjøttet er klart kan du dra det fra hverandre. Server i hamburgerbrød, i tortillas eller sammen med ris. Godt tilbehør er tomatsalsa, rømme og avokado.