Indrefilet av okse med bakt gulrotsalat

Oppskrift på mør biff av storfe indrefilet, med bakt gulrotsalat med druer, valnøtter, balsamico, honning og Chimichurry. Friskt og lett mat for hele familien.
Indrefilet av okse med bakt gulrotsalat

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Start med gulrotsalat. Varm ovnen til 180 grader. Del gulrøttene i to på langs (eventuelt større gulrøtter deles i staver). Legg de over i en liten langpanne sammen med timian, drypp over 1 ss olivenolje og dryss over litt salt.
  2. Sett i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
  3. Ta ut timianen. Rens og del sukkerertene, vend de inn i den lune gulrotblandingen sammen med ruccula og druer delt i to.
  4. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper. Bland dressingen i salaten og dryss over valnøttene.
  5. Dander salaten på et fat, og topp evt. med litt friske urter.
  6. Chimichurri: Finhakk hvitløken og ha det i en skål. Ha i eddik, lime, chili, salt og pepper. Ha i oljen og bland godt. Ha i persillen. La sausen stå å modne seg i cirka 30 minutter.
  7. Biff: Krydre biffene med salt og pepper. Ha en nøytral olje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider, slik at de får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen.
  8. Ha i 2 ss smør og 2 fedd knust hvitløk. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og kose seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem. Ca 3-4 min på hver side for en medium stekt biff. (Ca 2,5 cm tykk).
  9. Husk å la biffene hvile i minst 5 minutter før servering. Bruk gjerne et steketermometer på tykke biffer. Biffen er rød på 52-56 grader, rosa når steketermometeret viser 58-64 grader og gjennomstekt ved 66–68 grader.
  10. Husk at biffen ettersteker noen grader på restvarmen i kjøttet så avbryt stekingen noen grader før du oppnår ønsket stekegrad.