Grillet biff med søtpotetmos

Biff på grillen er en klar favoritt. Grill mørbrad av storfe og server med søtpotetmos, rødvinsaus og grønn salat. Enkel men veldig smakfull sommermat!
Grillet biff med søtpotetmos

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne grillet løk ved siden av mørbradbiffene.

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og mos søtpotetene i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Tilsett smør og crème fraîche og mos alt godt sammen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Krydre mørbraden med salt og pepper. Grill biffene på direkte varme til de er gyllne og har en rosa kjerne. Mørbraden er rosa og saftig når den har en kjernetemperatur på 58 grader. Dette tar 4-5 minutter på hver side.
  3. Varm posen med rødvinssaus i en kjele med lett kokende vann i ca. 5-7 minutter.
  4. Server de nygrillede mørbradbiffene sammen med søtpotetmos, rødvinssaus og grønn salat. Server gjerne grillet løk ved siden av.