Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Saftig ytrefilet med potetsalat og maiskolber

Saftig ytrefilet med potetsalat og maiskolber

Ingredienser

800 g ytrefilet
700 g småpoteter
150 g bacon
150 g grønne bønner
100 g blåskimmelost
2 dl rømme
3 ss majones
frisk gressløk
4 stk maiskolber
16 stk cherrytomater
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En saftig og mør ytrefilet fortjener ekstra godt tilbehør. Vi har servert helstekt ytrefilet med en deilig nypotetsalat med grønne bønner, bacon, og blåskimmelost. Til denne retten kan du bruke det meste av hel og skivet biffkjøtt; ytrefilet, mørbrad, indrefilet, flank steak eller flat Iron. En smakfull sommerrett med milde og gode smaker.

  1. Finn frem alle ingrediensene. Kjøttet bør få ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før det tilberedes.
  2. Gni kjøttstykket inn med litt olje, salt og grovkvernet pepper.
  3. Grill hele kjøttstykket først 1 minutt på hver side på direkte varme, så du får en fin stekeskorpe. Flytt deretter kjøttet over på indirekte varme og la det steke 10 minutter på hver side. Bruk gjerne et steketermometer for å få perfekt stekegrad. For medium stekt biffkjøtt er kjernetemperaturen 58-64 grader. Skvis litt sitron over kjøttet før det skal hvile 10 minutter, før du skjærer i det.
  4. Dryss litt olje og salt på tomatene og maiskolbene. Grill dem et par minutter til de er gyldne og fine i fargen.
  5. Kok bønnene i to minutter, og avkjøl dem i iskaldt vann. Del de ferdigkokte småpotetene i to og bland dem med rømme, majones, blåskimmelost, stekt bacon og gressløk.
  6. Servér skiver av nygrillet biff med potetsalat, grillede tomater, grillet maiskolbe og sprø ruccolasalat.