Multekrem

Server deilige multer sammen med pisket krem, og gjerne med noen kjeks eller kaker - multekrem går aldri av mote. Oppskrift på tradisjonell multekrem. Kan selvsagt lages uten krokan.
Multekrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Krumkaker er et naturlig følge og har du noen knuste krumkaker kan de drysses over kremen rett før servering.

Slik gjør du

  1. Smak multene til med sukker, rør det forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen pene bær til pynt. Kjør litt av multene (ca. 50 g) med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen. Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.
  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 ss sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker. Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem (ikke pisk fløten for stiv, når du kan lage myke topper med vispen er kremen klar). Tilsett de sukrede multene og 4 ss hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem.
  3. Multekremen er aller best nylaget, men kan fint stå en liten stund i kjøleskapet. Pynt med pene bær, litt ekstra krokan og multesaus ved servering.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 ss sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker. Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem (ikke pisk fløten for stiv, når du kan lage myke topper med vispen er kremen klar). Tilsett de sukrede multene og 4 ss hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem.