Søte terter med vaniljekrem og friske bær

Søte terter med vaniljekrem og friske bær

Ingredienser

Mørdeig

125 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
1 stk egg

Fyll

5 dl vaniljekrem
500 g friske bær

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Nydelig, sommerlig dessert som imponerer. 6 porsjonsterter, eller 1 stor, ca. 24 cm i diameter.

  1. Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. Kle 6 små terteformer (ca. 10 cm i diameter) med mørdeigen, eventuelt kan du bruke en stor terteform (22–26 cm i diameter). Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnene ved 180 grader i 15 minutter.
  3. Ta ut ertene og stek bunnene videre i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  4. Fyll tertebunnene med vaniljekrem og friske bær.