Tomatsild

En god og klassisk oppskrift på velsmakende tomatsild. En klassiker blant påleggsild, med løk, knuste tomater, kryddersildfilet og frisk dill. Denne hjemmelagde tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord. Kanskje en gaveidé?
Tomatsild

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm.
  2. Rør inn tomatpuré og stek den lett for å få bort råsmaken. Ha i de hakkede tomatene, eddik, sukker og kok inn til 1/3. Juster evt. med mer eddik eller sukker. Smak til med grovmalt pepper evt. litt malt chili hvis du liker litt sting i smaken. Avkjøl sausen.
  3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller en krukke. Hell over resten av tomatsausen og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.