Torskefilet med ovnsbakte poteter

Torskefilet med grønn ertepuré, hvit saus med gressløk og ovnsbakte poteter med løkmarmelade. En rask og god hverdagsmiddag med hvit fisk. Den hvite sausen kan byttes ut med hollandaise saus.
Torskefilet med ovnsbakte poteter

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Smør torskefiletene med pesto før de settes i ovnen.

Slik gjør du

  1. Krydre torskefiletene med salt og pepper. Smør en ildfast form med smør og legg torskefiletene og potetene i formen. Stek midt i ovnen på 160 grader i ca. 10-15 minutter.
  2. Kok opp ertene med litt vann og en klype salt (frosne erter trenger kun et skikkelig oppkok). Hell av vannet og kjør ertene sammen med smøret i en hurtigmikser/stavmikser til puré. Ha ertepuréen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold puréen varm.
  3. Varm hvit saus med gressløk i vannbad i ca 10 minutter. Hvis du velger å bruke Hollandaise, varm etter anvisning på pakken.
  4. Server torsken med ertepuré, ovnsbakte poteter og saus.