Grønnsakssuppe med pølse

Hjemmelaget grønnsakssuppe er en perfekt anledning til å bruke opp rester fra gårsdagens middag. God oppskrift på sunn suppe med rotgrønnsaker som varmer godt, og er perfekt til både middag og kvelds. Varier grønnsaker og mengde etter eget ønske. Dette er en rask, billig og enkel hverdagsmiddag.
Grønnsakssuppe med pølse

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Pølse kan erstattes med skinke, kjøttboller eller kokt svineknoke.

Slik gjør du

  1. Vask og skrell alle grønnsakene. Skjær gulrøtter, kålrot, poteter og persillerot i jevne biter.
  2. Skjær purren i skiver, kålen i grove strimler/biter og riv grønnkålbladene i mindre biter.
  3. Ha alle grønnsakene, unntatt grønnkålen, over i kjele og tilsett buljong så det dekker grønnsakene.
  4. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Skjær pølsen i biter og ha det sammen med grønnkålen i suppen mot slutten av koketiden.
  5. Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over fersk revet pepperrot for ekstra smak.