Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe

Ingredienser

Enkel tomatsuppe

1 kg modne tomater, plomme eller klase
2 fedd hvitløk
1 stk løk, mellomstor
2 ss tomatpure
1 klype sukker
2 stilker oregano, evt basilikum
salt
kvernet pepper
god olivenolje

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe med ferske tomater. En sunn suppe som smaker! Tomatsuppe og pannekaker er en sikker middagsfavoritt. Tilsett egg, makaroni, kjøttdeig eller hva enn du ønsker.

  1. Vask de ferske tomatene og fjern det grønne stilkfestet. Skjær tomatene i fire og fjern eventuelle harde kjerner. Rens og hakk løk og hvitløk. Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet, romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatpuré og rør godt.
  2. Ha i tomatene, en god klype sukker, litt kvernet pepper og en oregano-eller basilikumstilk. Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 25–30 minutter. Rør eller rist på kasserollen av og til.
  3. Kjør den ferdigkokte suppen helt glatt og jevn med en stavmikser eller i en blender (løft ut eventuelle stilker først). Smak tomatsuppen til med salt, kvernet pepper og sukker hvis nødvendig. Pynt med litt mer urter og server.

Tips

Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.

Relaterte oppskrifter