Mandelpotetsuppe

Oppskrift på mild og kremet suppe med krydret pølse. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Mandelpotetsuppe

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres poteter, løk og hvitløk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
  2. Hell i kraft og matfløte/fløte, la det hele småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær pølsen i små biter eller tynne skiver. Fres pølsebitene i litt olje over middels varme.
  5. Server mandelpotetsuppen med stekte pølsebiter (og den fargerike oljen i pannen) og dryss over hakket basilikum eller bladpersille.