Mandelpotetsuppe

Mandelpotetsuppe

Ingredienser

5 stk store mandelpoteter
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 l kyllingkraft
2 dl matfløte
150 gr chorizopølse
salt
pepper
basilikum
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på mild og kremet suppe med krydret pølse. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.

  1. Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres poteter, løk og hvitløk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
  2. Hell i kraft og matfløte/fløte, la det hele småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær pølsen i små biter eller tynne skiver. Fres pølsebitene i litt olje over middels varme.
  5. Server mandelpotetsuppen med stekte pølsebiter (og den fargerike oljen i pannen) og dryss over hakket basilikum eller bladpersille.