Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker

2 stk pastinakk
1 stk rødbet
1 stk gulbete
1 stk polkabete (choggiabete)
1 stk gulrøtter
4 stk jordskokk
0,5 stk kålrot
2 stk hvitløksfedd
0,5 stk sitron, saften av
3 ss olivenolje
noen kvister timian
salt, etter smak
pepper, etter smak

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt.

  1. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så varier gjerne med egne favoritter. Du kan også dryppe 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  3. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Server til for eksempel biff.

Tips

Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.

Relaterte oppskrifter