Ovnsbakte rotgrønnsaker

Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt.
Ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Tips!

Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.

Slik gjør du

  1. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så varier gjerne med egne favoritter. Du kan også dryppe 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  3. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Server til for eksempel biff.