Chunky tomatsuppe med chili og basilikum

Deilig, hjemmelaget tomatsuppe med fyldig og god smak.
Chunky tomatsuppe med chili og basilikum

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Vask tomatene (hvis ønskelig kan du gjerne flå tomatene) og fjern det grønne stilkefestet. Del først tomatene i to og fjern eventuelle harde kjerner før du grovhakker tomatene.
  2. Rens og hakk hvitløk, løk og chili.
  3. Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet, romslig kasserolle. Fres løk, hvitløk og chili over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatpuré og rør godt.
  4. Ha i tomatene, en god kype sukker og litt kvernet pepper (har du noen basilikumstilker kan du legge i dem også). Hell i kraften, rør rundt og kok opp. La suppen småkoke videre i 20–25 minutter, halvveis under lokk.
  5. Hakk basilikumen, rør halvparten inn i suppen og kjør den raskt med en stavmikser eller visp energisk med en visp slik at alt blir godt blandet (suppen skal være «chunky»). Smak suppen til med salt og kvernet pepper (og litt mer sukker hvis nødvendig).
  6. Dryss over resten av basilikumen og revet parmesan ved servering.