Potetsalat med sennep og creme fraiche

Oppskrift på klassisk, hjemmelaget potetsalat. Denne lages med creme fraiche, majones, sennep, purre og rødløk. Bruk gjerne Bjertnes og Hoel sine morene- eller delikatessepoteter og Jacobs Utvalgte søt og sterk sennep. Litt revet eple og ferskpresset sitron hever smaken. Potetsalat passer godt til både spekemat og grillmat.
Potetsalat med sennep og creme fraiche

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne potetsalaten med litt ekstra purre og rødløk før servering.

Slik gjør du

  1. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Del potetene i grove biter og ha over i en bolle.
  2. Bland creme fraiche, majones, sennep, sitronsaft, purreløk og rødløk. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i de kokte potetene. Riv eller del eplet i små terninger og bland inn i potetsalaten.
  3. Hvis potetsalaten blir stående i noen timer før servering, så kan det hende du må vende inn litt ekstra creme fraiche og majones før servering.