Plommekake med vanilje og sitron

En grunnrøre gir mange muligheter, bytt for eksempel ut plommene med eple og kanel. Denne kaken kan også lages på grillen.
Plommekake med vanilje og sitron

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. En porsjon grunnrøre er nok til 2 små runde former á ca. 12–15 cm i diameter, eller 1 litt større form. Bruk gjerne terteformer.
  3. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet. Som variasjon kan halvparten av melet erstattes med finmalte nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter.
  4. Bland sitronskall inn i grunnrøren. Del plommene og fjern steinen. Skjær plommene i mindre biter. Gni frøene fra vaniljestangen sammen med sukkeret i en bolle. Tilsett sitronsaft og plommebitene.
  5. Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover. Dytt ned plommebitene og hell over det som er igjen i bollen.
  6. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
  7. Kaken kan også lages på grillen. Bruk terteformer eller andre former som tåler god varme. Klem et dobbelt lag aluminiumsfolie rundt formene for ekstra isolasjon. Bak på middels varm grill, ca. 180 grader, under lokk. La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden. Steketiden er ca. 35 minutter, men det vil variere, så følg med på kaken underveis.
Bland sitronskall inn i grunnrøren. Del plommene og fjern steinen. Skjær plommene i mindre biter. Gni frøene fra vaniljestangen sammen med sukkeret i en bolle. Tilsett sitronsaft og plommebitene.
Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover. Dytt ned plommebitene og hell over det som er igjen i bollen.
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.