Bringebærsuksess

Suksessterte, eller suksesskake med en vri! Enkel oppskrift på mandelbunn med krem som er toppet med gelé og friske bringebær. En forfriskende bringebærkake som bør prøves!
Bringebærsuksess

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt gjerne kaken med grovhakkede pistasjnøtter før servering.

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive, ha i melis og pisk videre til du får en marengs. Ha i bakepulver og mandelmel. Pensle en rund bakeform (ca. 24cm i diameter) med smør og ha i deigen. Stek ved 175 grader i 30 minutter og avkjøl kaken helt i formen.
  2. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og sett på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
  3. Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Pisk inn mykt smør i små biter med en stålvisp. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet, gjerne over natten.
  4. Fordel friske bringebær over kaken. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp vann, sukker og bringebær til sukkerert er løst opp. Sil blandingen. Press vannet ut av gelatinplatene og ha dem i bringebærlaken. Smak til med skall og saften av sitronen. Avkjøl på benken.
  5. Ha bringebærgeléen over terten når den begynner å tykne. Det er viktig at geléen ikke er varm når du heller over bringebærene, da kan suksesskremen smelte.