Eplekake med vaniljekrem

Saftig eplekake med epleskiver og vaniljekrem. Spis den gjerne varm med vaniljeis eller pisket krem.
Eplekake med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader og smør springformen med smør (24 cm i diameter).
  2. Skrell og rens eplene. Skjær dem i båter.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melk. Rør inn melkeblandingen i eggedosisen. Vend deretter inn de tørre ingrediensene.
  4. Hell røren over i den smurte formen. Fordel eplebåtene utover og trykk dem ned i deigen. Lag hull i deigen og fyll med ca 1 ss vaniljekrem. Dryss over kanel.
  5. Stek kaken ved 200 grader på nederste rille i ca. 30 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig.