Daimiskake

Hjemmelaget daimiskake er en flott festkake og passer utmerket på kakebordet. I tillegg er det veldig godt.
Daimiskake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Bunn

Daimis

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Start med å lage bunnen. Visp eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene.
  3. Ha blandingen i en 24 cm springform. Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Avkjøl.
  4. Lag isen. Ha vaniljestang (splittet i to på langs), sukker og vann i en kjele. Kok til det begynner å tykne og fjern så vaniljestangen.
  5. Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin. Pisk kraftig mens du sper med den varme sukkerlaken. Pisk til luftig eggedosis.
  6. Pisk fløten til løs krem og vend inn i eggedosisen.
  7. Knus daimen, for eksempel med et kjevle. Vend den knuste daimen inn i isblandingen.
  8. Ha isblandingen i formen med den avkjølte kakebunnen og sett i fryseren. Frys den over natta. Ta gjerne ut iskaken av fryseren ca 15 minutter før servering.