Brente mandler

Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul. Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler. Enkelt og godt!
Brente mandler

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. 1. Skyll mandlene. Forbered et stekebrett med bakepapir. Kok opp sukker og vann i en ren og vid gryte eller en tykkbunnet kasserolle.
  2. 2. La laken koke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett mandlene og la det koke videre under stadig omrøring. Underveis i kokingen vil sukkerlaken gå fra å være klar og sirupslignende til at den sukrer seg og mandlene blir dekket med en tørr sukkerhinne.
  3. 3. Nå er det viktig å røre energisk hele tiden slik at sukkeret smelter og blir til et tynt lag gyllen karamell rundt mandlene. Pass på varmen slik at sukkeret smelter til karamell uten å bli brent.
  4. 4. Trekk gryta/kasserollen til side og rør inn smøret og en klype knust flaksalt. Hell mandlene utover bakepapiret og dra mandlene fra hverandre med to gafler hvis noen har festet seg sammen.
  5. 5. Avkjøl mandlene helt før de fylles over på pene glass eller i kremmerhus. Brente mandler må oppbevares helt tørt og har da en holdbarhet på opptil ca. 1 måned.