Brune pinner

Brune pinner

Ingredienser

200 g sukker
200 g romtemperert smør
300 g hvetemel
1 stk eggeplomme
1 ss mørk sirup
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

Til steking

1 stk eggehvite
1 dl finhakkede mandler
1 dl perlesukker

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på klassiske brune pinner. Brune pinner er for mange en av de 7 slag, og er av de mest lettvinte slagene å bake. Denne oppskriften har sirup og kanel i deigen, som er med på å sette den gode smaken.

  1. Rør sukker og smør hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggeplommen og sirupen. Bland godt. Vend inn det tørre til alt er godt blandet til en deig.
  2. Del deigen i 4 og rull fire pølser. Trykk pølsene ut på bakepapir slik at du får fire avlange ”kaker” som er ca ½ cm tykke.
  3. Pansle ”kakene” med eggehvite og strø over mandler og perlesukker.
  4. Stek kakene i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter til de er gylne.