Havreflarn

Havreflarn

Ingredienser

100 g margarin
3 dl havregryn
1 egg
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Tradisjonsrik julekake som inngår i mange sine syv slag. Flotte å se på, gode å spise. Du kan enkelt lage sjokoladehavreflarn ved å dyppe dem i sjokolade, som du smelter i vannbad. Oppskriften gir ca. 24 kaker.

  1. Smelt margarin og rør i havregryn mens det er varmt.
  2. Egg og sukker piskes til stiv eggedosis og blandes med havregrynblandingen.
  3. Bland mel og bakepulver og rør det inn i grynblandingen.
  4. Bruk teskje og fordel deigen på stekeplate dekket med bakepapir. Pass på at det er god avstand mellom kakene, ca. 12 stk på hver plate.
  5. Stek kakene ved 175 grader til de er gyldenbrune, 7-8 minutter. Løsne kakene forsiktig når platene er litt avkjølt.