Hjemmelaget marsipan

Marsipan er en sikker vinner til jul. Hvorfor ikke prøve å lage din egen hjemmelagde variant? Her er det bare fantasien som setter grenser når det gjelder utforming og pynt!
Hjemmelaget marsipan

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Hvis du vil ha ulike farger på marsipanen kan du bruke konditorfarge. Pynt gjerne med kakestrøssel eller smeltet sjokolade.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og legg mandlene oppi. Når du ser at det brune skallet begynner å løsne kan du ta dem opp fra vannet. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Tørk mandlene godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time, eller litt lengre på kjøkkenbenken. De kan godt ligge over natten om det er enklere for deg.
  3. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.
  4. Tilsett melis og eggehvite og kna sammen til en fast deig. Hvis marsipanen virker tørr, tilsett mer eggehvite. Hvis du ønsker smak på marsipanen, kan du tilsette sitron, konjakk eller sherry. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.