Julens beste pepperkaker

Julens beste pepperkaker

Ingredienser

150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
0,5 ts fint pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig. Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.

  1. 1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. 2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. 3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
  4. 4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.

Tips

Deigen må ligge kaldt en stund før du kjevler den ut, la den gjerne stå over natten.

Relaterte oppskrifter