Sirupsnipper

Oppskrift på tradisjonsrike, hjemmelagde sirupsnipper til jul. Sirupsnipper er sprø julekaker og ett av de syv slag.
Sirupsnipper

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Oppbevar sirupssnipper i en tett boks. Mandelmel kan du lage selv ved å male mandler i mandelkvern eller i food-prosessor.

Slik gjør du

  1. Kok opp sirup med fløte, smør og sukker på lav/medium varme. La det koke i ett minutt før du tar kjelen av varmen og lar det avkjøle seg.
  2. Bland sammen de resterende ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett den avkjølte sirupsblandingen og rør til alt er blandet godt sammen. La det så stå i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.
  3. Ha mel på benken og kjevle så ut deigen tynt, ikke bruk all deigen med en gang, men heller bruk litt og litt. Bruk en pizzakutter til å lage snipper. Ha snippene så på en langpanne kledd med bakepapir. Ha en skoldet mandel på hver snipp.
  4. Stek på 180 grader i ca 8-10 minutter, midt i ovnen.