Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekake med bringebærmousse

Ingredienser

Kakebunn

4 stk egg
400 g sukker
240 g meierismør
60 g bakekakao
400 g hvetemel
550 g kulturmelk (ikke skummet)
5 g salt
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
10 g vaniljepulver eller stevia med vaniljesmak.

Bringebærmousse

550 g tinte frosne bringebær
80 g vann
100 g eggehvite
190 g sukker
3 stk gelatinplater
150 g kremfløte

Sjokoladekrem

600 g mørk sjokolade 65%
700 g smør
50 g bakekakao
200 g eggeplomme
200 g vann
300 g sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på den ultimate sjokoladekaken som imponerer! En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade og deilig bringebærmousse. Sjokoladekake med bringebærmousse er baketalentet Fredrik Solbakk Andersen fra Hele Norge Baker sin signaturkake.

  1. Lag kakebunn: Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.
  2. Bringebærmousse: Kjør de tinte frosne bringebærene i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene. Bruk 250 gram puré til moussen.
  3. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom.
  4. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. Pisk fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.
  5. Sjokoladekrem: Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og du har en myk, glatt og blank krem.
  6. Montering: Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter.