Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekake med bringebærmousse

Ingredienser

5 stk egg
240 g smør
250 g kokesjokolade
3 ts vaniljeessens
240 g mel
0,8 dl kaffe
315 g brun farin/sukker
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
250 g rømme
125 g bakekakao
200 g vann

Bringebærmousse

350 g bringebær
80 g sukker
4 stk gelatinplater
3,8 dl kremfløte
3 ss sitronsaft

Melkesjokoladefrosting

500 g smør
400 g melis
200 g kremost
360 g melkesjokolade
50 g kakaopulver
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeessens
2 ss melk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på den ultimate sjokoladekaken som imponerer! En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade og deilig bringebærmousse.

  1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk med 1 minutt mellom hvert egg. Kok opp vann og ha det over kakaoen, ha i sjokoladen og la den smelte. Tilsett så smør/eggeblandingen sammen med de resterende ingrediensene. Fordel røren i 3 former på 20 cm og stek ved 200 grader i 30 minutter.
  2. Bringebærmousse: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 12 minutter. Lag bringebærpuré. Dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender og kjører i ca. 2 minutter. Passér blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Pisk krem, men ikke pisk for lenge. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen - når det koker setter du det til side.
  3. Resten av bringebærpuréen tilsetter du i kremen. Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Tilsett gelatinen i den kokte bringebærpuréen og rør til det løser seg opp. Avkjøl blandingen helt, før du blander i kremen. Sett moussen i kjøleskapet i 1,5-2 timer, til den er stiv.
  4. Pisk alle ingrediensene, unntatt sjokolade og kremost, sammen i 5 minutter. Smelt sjokolade i vannbad og tilsett dette, pisk i 2 minutter til. Tilsett kremost og pisk til det er godt blandet. Men vær forsiktig, her kan frostingen skille seg.
  5. Montering: Legg et lag bringebærmousse mellom kakebunnene. Sprøyt ut frostingen i rosemønster.

Tips

Bruk rømme i kakedeig som ikke er sukkerbrød – da blir bunnen saftigere.

Relaterte oppskrifter