Fløtekarameller
Fantastisk gode julekarameller. Disse tradisjonelle karamellene har en holdbarhet i 1-2 måneder om de oppbevares tørt og kjølig. Denne oppskriften gir ca. 50 stk, avhengig av hvor store du lager dem. Hva med å gi bort en pose hjemmelaget karamell til jul?

Tid
Ingredienser
Tips!
Tilsett mandler, nøtter eller kokos når karamellen er ferdig kokt, for å gi karamellene tekstur og en litt annerledes smak.
Slik gjør du
- Kle en liten firkantet form med bakepapir.
- Varm opp smør, fløte, sukker, sirup og vaniljesukker over svak varme og rør til sukkeret er oppløst.
- La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann. Har du temperaturmåler beregnet på varmt sukker kan du bruke denne. Massen skal da være ca. 121 grader. TIPS: Du kan bestemme karamellens konsistens ved å enten ta den av før den blir 121 grader, eller ved å varme den ytterligere. Ved 120 grader vil du få en meget myk karamell. Ved 123 grader får du en hardere konsistens og ved 130 grader får du knekk.
- Lager du myk karamell kan denne skjæres når den er avkjølt. Skal du ha fastere/hardere konsistens kan det lønne seg å markere bitene dypt i karamellen når den er rundt 45 grader.