Fløtekarameller

Fløtekarameller

Ingredienser

100 g smør
2 dl fløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Fantastisk gode julekarameller. Disse tradisjonelle karamellene har en holdbarhet i 1-2 måneder om de oppbevares tørt og kjølig. Denne oppskriften gir ca. 50 stk, avhengig av hvor store du lager dem.

  1. Kle en liten firkantet form med bakepapir.
  2. Varm opp smør, fløte, sukker, sirup og vaniljesukker over svak varme og rør til sukkeret er oppløst.
  3. La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann. Har du temperaturmåler beregnet på varmt sukker kan du bruke denne. Massen skal da være ca. 121 grader. TIPS: Du kan bestemme karamellens konsistens ved å enten ta den av før den blir 121 grader, eller ved å varme den ytterligere. Ved 120 grader vil du få en meget myk karamell. Ved 123 grader får du en hardere konsistens og ved 130 grader får du knekk.
  4. Lager du myk karamell kan denne skjæres når den er avkjølt. Skal du ha fastere/hardere konsistens kan det lønne seg å markere bitene dypt i karamellen når den er rundt 45 grader.

Tips

Tilsett mandler, nøtter eller kokos når karamellen er ferdig kokt, for å gi karamellene tekstur og en litt annerledes smak.

Relaterte oppskrifter