Sukkerbrød

Dette er en enkel og grei grunnoppskrift på et standard sukkerbrød. Sukkerbrød er utgangspunktet for en saftig og god bløtkake eller marsipankake. Følg vår trinn for trinn-oppskrift.
Sukkerbrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Denne oppskriften gir 1 sukkerbrød.

Slik gjør du

  1. Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til.
  3. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
  4. Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
  5. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.