Helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup

Helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup

Ingredienser

1 stk hel kylling
1 stk sitron
1 pk urtesmør
6 stk plommer
3 stk epler
300 g små poteter
3 stk hvitløksfedd
olivenolje
salt
pepper
friske urter

Eplesirup

5 dl eplejuice
1 dl sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Fantastisk middag! Prøv helstekt kylling med urtesmør, høstens stekte plommer og eplesirup. MENY anbefaler Jacobs Utvalgte Lerstang kylling.

  1. Sett ovnen på 180 °C. Gni kyllingen godt inn med romtemperert urtesmør. Del sitronen i to og legg inn i buken på kyllingen. Bind opp kyllingen ved å folde vingen under og binde sammen lårene.
  2. Del plommene i to og fjern steinene. Del eplene i to eller fire og ha i en stor ovnsform med plommer, poteter, hvitløkfedd og urter. Vend med salt, pepper og olje. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca 68°, steketid er ca 60-75 minutter. Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling.
  3. Kok eplejuice og sukker til det tykner og får sirupkonsistens, ca. 30 minutter. Server sirupssausen til kyllingen med bakte plommer, epler og poteter, gjerne med litt ekstra urtesmør.