Helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup

Fantastisk middag! Prøv helstekt kylling med urtesmør, høstens stekte plommer og eplesirup. MENY anbefaler Jacobs Utvalgte Lerstang kylling.
Helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Eplesirup

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Gni kyllingen godt inn med romtemperert urtesmør. Del sitronen i to og legg inn i buken på kyllingen. Bind opp kyllingen ved å folde vingen under og binde sammen lårene.
  2. Del plommene i to og fjern steinene. Del eplene i to eller fire og ha i en stor ovnsform med plommer, poteter, hvitløkfedd og urter. Vend med salt, pepper og olje. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca 68°, steketid er ca 60-75 minutter. Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling.
  3. Kok eplejuice og sukker til det tykner og får sirupkonsistens, ca. 30 minutter. Server sirupssausen til kyllingen med bakte plommer, epler og poteter, gjerne med litt ekstra urtesmør.