Kung Pao chicken

Kung Pao chicken

Ingredienser

4 stk kylling
1 stk brokkoli
100 g sukkererter
3 stk vårløk
3 stk hvitløksfedd
1 ss frisk ingefær
1 ss sichuanpepper
4 stk små, tørkede chili
2 ss soyasaus
2 ts riseddik
3 ts flytende honning
2 ss maizena
4 ss vann
50 g peanøtter

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En kinesisk klassiker fra provinsen Sichuan i Kina. Tradisjonelt lages ”kung pao” med det karakteristiske sichuanpepperet, som faktisk har en mildt bedøvende effekt om det brukes i store mengder. Du kan erstatte dette med rosépepper som også har en fin aroma. Denne retten får en herlig balanse i smakene fra både søt honning, salt soya og spicy chili.

  1. Stek sichuanpepper eller rosépepper i en tørr panne til aromaene kommer frem, ca. 2 minutter. Knus dem deretter i en morter. Bland de knuste pepperkornene med 1,5 ss maizenamel.
  2. Skjær kyllingfiletene i terninger og bland dem med pepper- og maizenablandingen. Stek dem i olje til de er gyldenbrune og gjennomstekte, ca. 6-7 minutter. Hell kyllingen på en tallerken og sett til side. Tørk pannen nesten helt ren med tørkepapir. Litt pepper kan være igjen.
  3. Ha ny olje i pannen og fres hel tørket chili, hvitløk og ingefær på middels varme et par minutter. Tilsett brokkolibuketter og hele sukkererter og fres i to minutter. Grønnsakene skal fremdeles være sprø, men gjennomvarme. Tilsett den finsnittede vårløken og fres i ett minutt før du tilsetter kyllingen til pannen igjen.
  4. Bland resten av maizenamelet med vann, soyasaus, eddik og honning, og hell det i pannen. Bland godt og stek alt til kyllingen blir gjennomvarm igjen. Tilsett grovhakkede peanøtter helt til slutt og rør dem lett inn.