Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki

Denne oppskriften på kebab av kylling med tomatsalat og tzatziki er en sunn og næringsrik koserett.
Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki

Tips!

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Slik gjør du

  1. Sunn og næringsrik koserett. Varier med krydder og urter etter smak. Server gjerne med ovnsbakte poteter.
  2. Finhakk hvitløk, oregano og chili, grovhakk nøttene og bland med kyllingkjøttdeig. Klem lange boller rundt grillpinner, og stek dem i en grillpanne, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
  3. Riv agurk og klem ut væsken. Finhakk 1 fedd hvitløk, bland med kesam og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær tomater og mozzarella i skiver og anrett med basilikumblader på et fat og drypp over olivenolje. Server kyllingboller med dressing og tomatsalat.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 107, protein 9g, karbohydrat 5g, fett 6g, mettet fett 2g, salt 0,5g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.