Kyllinglår i form med druer

Kyllinglår i form med druer

Ingredienser

4 store marinerte kyllinglår
1 ss rapsolje
salt og pepper
1 hel hvitløk, delt i to
4 dl druer, gjerne både blå og grønne
1 rødløk, i båter
2 ss timian, grovhakket
1 ss smør
600 g poteter

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftige kyllinglår tilberedt i ildfast form i ovn. I tillegg til tilbehør som druer, rødløk og timian, er det godt med poteter eller ris til. Bruk gjerne Jacobs Utvalgte Lerstang kyllinglår.

  1. Pensle kyllinglårene med olje og krydre med salt og pepper. Legg lårene i en ildfast form sammen med hvitløken. Stek lårene på 180 grader til de er gjennomstekte, og fortsatt saftige. Dette tar ca 45-60 minutter. Hvis du er usikker på om lårene er ferdigstekte, kan det være lurt å sjekke med et digitalt steketermometer. Kyllinglårene er ferdige når de har kjernetemperatur på 65 grader.
  2. Stek druer, rødløk og timian til druene er såvidt varme.
  3. Server gjerne denne retten sammen med stekte poteter eller nykokt ris.