Spicy kyllingbryst med couscous

Ovnsbakte, saftige kyllingbryst med chili- eller BBQmarinade, servert med en frisk couscoussalat. Kyllingfilet og kyllinglår kan også brukes. Gresk yoghurt med friske urter fungerer her som en lett og god dressing. Veldig god middag eller lunsjrett.
Spicy kyllingbryst med couscous

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Mariner kyllingbrystene med 50 gram god chili- eller BBQmarinade i 1-2 timer.
  2. Sett ovnen på 200 grader.
  3. Pannestek kyllingbrystene på alle sider til de er gylne. Etterstek i ovnen til de har en kjernetemperatur på 66 grader. Bruk steketermometer. Det tar ca 10-15 minutter. Pensle resten av marinaden over mot slutten av steketiden for en sterkere smak. La kjøttet hvilke i 10-15 minutter før du serverer. Temperaturen vil da stige noen ekstra grader.
  4. Lag couscous. Kok opp 4 dl vann med grønnsaksbuljongterningen i, og trekk til siden. Ha i couscous, rør rundt og sett på lokk. La svelle i ca 8 minutter mens du kutter grønnsaker.
  5. Del cherrytomatene i to, agurken i halve skiver, kutt stangselleri i skiver og rødløk i tynne skiver.
  6. Bland grønnsakene med den lune couscousen og bland i ruccola rett før servering. Smak til med en god olivenolje, en skvis sitronsaft, salt og pepper.
  7. Server med en dressing av gresk yoghurt naturell iblandet friske urter som f.eks. basilikum, estragon, gressløk og/eller persille.