Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney

Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney

Ingredienser

1 stk squash
2 stk vårløk
2 stk egg
6 ss mel
1 ts salt
1 ts sukker
1 håndfull mynteblader
pepper
smør

Tomat- og ingefærchutney

1 stk sjalottløk
300 g modne, søte tomater
4 ss frisk ingefær
100 g sukker
0,5 dl vann
0,5 dl rød chili
1 ts garam masala
0,5 stk lime
1 bunt frisk koriander
salt
nøytral olje
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Squashpannekakene tilhører det salte kjøkkenet, men er likevel svært så sødmefulle. Myntebladene i røren gir det lille ekstra og bør ikke utelates. Chutneyen holder seg godt i kjøleskapet og er super som tilbehør/saus til grillet kjøtt, kylling eller på burgeren.

  1. Riv squashen og klem ut en del av væsken. Ha squashen over i en bolle og tilsett finsnittet vårløk og hakket mynte. Rør inn egg, mel, salt og sukker. Stek små pannekaker i smør over middels høy varme. Ikke la røren stå lenge før du steker pannekakene, når du har hatt i saltet vil squashen umiddelbart begynne å gi fra seg væske og røren kan fort bli litt tynn.
  2. Serveres varme eller lune.
  3. Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
  4. Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala (eller karripulver). La det frese godt i et par minutter under omrøring.
  5. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca. 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander.