Sveler

Sveler er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker. Her er en tradisjonell og god oppskrift på sveler. Ha på smør og sukker, del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med bær, syltetøy og rømme.
Sveler

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Smelt smør og sett til side, rør alle de tørre ingrediensene sammen. Rør sammen egg og kulturmelk. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og rør til du har en glatt og fin røre. Tilsett smør og rør dette godt inn.
  2. La røren stå å svelle i en time. Varm så en takke, eller en stekepanne på medium varme. Ha litt smør i pannen og stek enten sveler i ønsket størrelse. Når det begynner å boble på toppen, kan du snu svelene.
  3. Server gjerne med bær, syltetøy eller litt smør.