Grønnsakslasagne med paprika og spinat

Grønnsakslasagne med paprika og spinat

Ingredienser

2 stk rød paprika
2 stk gul paprika
1 stk squash
200 g spinat
1 stk hvitløksfedd
3 dl cottage cheese
1 stk egg
3 ss parmesan
3 dl tomatsaus
4 stk pastaplater
150 g ost
olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Varmende hjemmelaget vegetarlasagne

  1. 1. Varm ovnen til 220 grader.
  2. 2. Del paprikaene i to og fjern stilk og kjerner. Skjær squashen (ev. aubergine) i 1 cm tykke skiver. Vend skivene med litt olivenolje, salt og pepper. Legg squash og paprika (med skinnsiden opp) utover et stekebrett kledd med bakepapir. Bak grønnsakene i ovnen til skinnet på paprikaen har fått skikkelig farge. Fjern mest mulig av skinnet etter at paprikaen har fått avkjølt seg litt og blitt håndterbar.
  3. 3. Stikk hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olivenolje. Ha i spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell alt over i en stor sil slik at væsken fra spinaten drypper av. Press mest mulig væske ut av spinaten når den har blitt litt avkjølt.
  4. 4. Visp sammen cottage cheese, egg, parmesan, en god klype salt og litt kvernet pepper.
  5. 5. Bruk en ildfast form som rommer ca. 1–1,5 l. Drypp litt olje i bunnen av formen og legg squashskivene utover bunnen.
  6. 6. Fordel et par spiseskjeer cottage cheese-blanding og tomatsaus over skivene og topp med en pastaplate.
  7. 7. Fordel paprikaen og topp med litt cottage cheese-blanding og tomatsaus.
  8. 8. Legg på en ny pastaplate, spinat, cottage cheese-blanding og tomatsaus.
  9. 9. Legg på den siste pastaplaten og fordel resten av cottage cheese-blandingen og tomatsausen på toppen. Dryss over revet ost.
  10. 10. Bak lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller til overflaten er gyllen og pastaen ferdig kokt.