Vegetarlasagne

En vegetarisk lasagne full av smak - et godt middagstips om du har lyst på vegetar. Smakfull rett hvor kjøttdeigen er byttet ut med spinat.
Vegetarlasagne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Hvit saus

Tips!

Lag gjerne porsjonsformer av denne lasagnen.

Slik gjør du

  1. Start med å lage hvit saus. Hell melken i en kjele, varm den nesten til kokepunktet og sett kjelen til side.
  2. Smelt smør i stekepannen, rør inn melet og spe med varm melk til du får en fin konsistens.
  3. Tilsett mozzarella og parmesan og pass på at sausen ikke blir for tykk. Juster eventuelt med litt mer melk. Sett sausen til side.
  4. Del tomatene i to og bak dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de begynner å karamelliseres.
  5. Kok lasagneplatene i vann i ca. 6 minutter (2 minutter hvis du bruker ferske plater).
  6. Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olivenolje på middels varme til den mykner. Tilsett spinaten og rør rundt til spinaten faller litt sammen.
  7. Når du fyller formen starter du med hvit saus. Fortsett med lasagneplater, spinat, løk og tomater – og gjenta dette.
  8. Topp med revet ost og gratiner midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
  9. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering.