Linguini med reker i kremet saus

Linguini med reker i kremet saus

Ingredienser

400 g Linguini
1 stk hvitløksfedd
1 ts olivenolje
3 dl kremost naturell
3 dl kremfløte
salt og pepper
2 ss gressløk
200 g Jacobs Utvalgte pillede reker
1 ss sitronsaft
kjørvel
4 ss lakserogn
75 g parmesan

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften på pasta med reker i kremet saus er en lettvint og delikat familiemiddag.

  1. 1. Kok pasta etter anvisning på pakken, men spar på 1 dl av kokevannet. Finhakk og fres hvitløk i litt olivenolje i en varm stekepanne.
  2. 2. Tilsett kremost og fløte og kok opp under omrøring. Krydre med salt, pepper og halvparten av gressløken.
  3. 3. Trekk pannen av varmen og vend inn pasta og reker, og smak til med sitronsaft. Spe med litt av pastavannet til du har en glatt og kremet konsistens på sausen.
  4. 4. Server toppet med resten av gressløken, lakserogn, parmesan og kjørvel. Har du flere reker er det dekorativt på toppen også.