Vegetar bourguignon

Bourguignon er en kraftig vinkokt gryterett som stammer fra regionen Bourgogne i Frankrike. Denne kjøttfrie varianten er så full av smak at den vil falle i smak selv hos en kjøttelsker. Perfekt for vegetarianere, som middag på en kjøttfri mandag, eller for deg som bare ønsker å spise litt grønnere.
Vegetar bourguignon

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha potetene i en ildfast form, dryss med salt og hell litt olivenolje over. Stek på 200 grader i ovn i ca. 30 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på potetene så bruk en spiss kniv for å sjekke. Potetene er ferdige når de akkurat slipper kniven.
  2. Sett rødvin til koking og la den koke til halv mengde. Bruk en gryte og fres sopp, løk og gulrot noen minutter på middels varme. Tilsett tomatpuréen og fres under stadig omrøring i ett minutt.
  3. Ha i den innkokte rødvinen, timian, grønnsaksbuljong og VegMe bites. La gryten småkoke i ca. 20 minutter og jevn sausen med maizenna utrørt i litt kaldt vann og smak til med salt og pepper.