Hvit saus

Hvit saus

Ingredienser

50 g hvetemel
50 g smør
6 dl melk
salt
pepper
revet muskatnøtt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget smaker som regel best. Imponer med hjemmelaget hvit saus som passer godt til alle typer fisk som laks og torsk.

  1. 1. Varm melken i en kasserolle
  2. 2. Smelt smøret i en annen kasserolle på lav varme. Tilsett melet og rør dette godt sammen, til en glatt og fin jevning.
  3. 3. Spe jevningen med varm melk, mens du hele tiden pisker. Når du har tilsatt all melken og det ikke er mer klumper i sausen, gir du sausen et oppkok.
  4. 4. Smak til med salt, pepper og revet muskat. La sausen småkoke i ca 10 minutter for å fjerne litt av "råsmaken" fra melet.

Tips

Tips: Bechamel saus (Hvit saus) brukes til alt fra lasagne til fiskeboller, og det er bruken som bestemmer tykkelsen på sausen. Ønsker du en tynnere saus tilsetter du bare mer melk

Relaterte oppskrifter