Kamskjell med bakt jordskokk og eple

Lett stekte, lune kamskjell med ovnsbakt jordskokk er en forrett ment for fest. Eplejuice og revet appelsinskall gir retten litt syre. Server den gjerne til en tyngre forrett.
Kamskjell med bakt jordskokk og eple

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Hvis kamskjellene er små kan du gjerne servere to stk per person.

Slik gjør du

  1. Kutt jordskokken i grove biter. Ha jordskokken i en ildfast form sammen med eplejuicen. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til jordskokken er mør. Vend jordskokkene underveis.
  2. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene i rapsolje i 30 sekunder på hver side. Ha i 1 ss smør og timian. La steke i ytterligere 1 minutt. Øs smøret over kamskjellene underveis.
  3. Anrett jordskokken og eplejuicen i dype tallerkener. Anrett kamskjellene oppå jordskokken.
  4. Riv appelsinskall over retten like før servering.