Kamskjell med chevre- og valnøttsalat

Kamskjell er nydelig som forrett. Her gir vi deg oppskriften på stekte kamskjell med avokadokrem, sitronsmør og chevre- og valnøttsalat. Et lite festmåltid.
Kamskjell med chevre- og valnøttsalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Avokadokrem: Skrell og mos avokadoene. Tilsett rømmen og limesaften litt av gangen og bland i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  2. Sitronsmør: Bland sitronsaft og smør i en kjele og smelt på lav temperatur. Smak med med litt salt.
  3. Chevre- og valnøttsalat: Bland alle ingredienser unntatt salt og chèvren i en bolle. Smuldre chèvre over til slutt.
  4. Kamskjell: Åpne kamskjellene og fjern muskelen som sitter på siden. Varm opp en stekpanne med solsikkeolje. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og ha i smør i pannen på slutten.
  5. Drypp sitronsmøret over retten i tillegg til et lite dryss havsalt. Dander avokadokremen ved siden av kamskjellet og salaten. Server.