Østers med sitron

Østers er en delikatesse, og når den spises naturell, kun med sitron, kommer den særegne smaken virkelig til sin rett. Server på is for å holde dem kalde.
Østers med sitron

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Ønsker du å tilsette mer smak er gode tips litt kajennepepper, eller en blanding av finhakket sjalottløk, rødvinseddik og god olivenolje.

Slik gjør du

  1. Vask og skrubb østersen godt.
  2. Legg østersen i et kjøkkenhåndkle med den spisse enden mot deg.
  3. Sett kniven i skillet mellom skallene, press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten. Åpne forsiktig uten at kraften renner ut.
  4. Børst bort eventuelle rester av skallet og sjekk at østersen lukter friskt. Hvis den ikke gjør det, kaster du østersen.
  5. Server østersen på is og server med sitron, salt og pepper.